miércoles, 15 de junio de 2016

Trobada amb l'escriptor Àngel Burgas

El passat divendres 20 de maig els alumnes que participen al Club de Lectura del centre van poder assistir a una xerrada amb l'escriptor Àngel Burgas. La trobada, que es va fer conjuntament amb alumnes de clubs similars d'altres instituts de la comarca, va tenir lloc a la sala gran de la Catequística.
El col·loqui tenia com a objectiu parlar de Kaliman en Jericó, el llibre que hem llegit tots els clubs participants de manera coordinada. Tal com va explicar-nos l'autor mateix, la novel·la és fruit de l'experiència directa de l'escriptor amb nens colombians que van ser rescatats de la marginalitat i que van exposar-li les seves dures experiències.




L'Àngel Burgas va explicar-nos, amb tot detall i de manera molt amena, el motiu del seu viatge a Colòmbia, les seves experiències a Medellín, els testimonis dels nens que van fer possible el llibre, i la relació que va voler-hi establir entre la realitat que havia conegut i la ficció que necessàriament ha de presidir qualsevol novel·la.
Després de la xerrada, els alumnes van poder fer preguntes a l'autor i van veure els booktràilers que ells mateixos han realitzat per il·lustrar el llibre. L'acte va acabar amb una sessió de fotos amb l'autor i amb la signatura de llibres.
Ha estat, sens dubte, una trobada molt interessant i que enriquirà la percepció de la literatura de molts dels nostres estudiants.
Els alumnes del nostre Club de lectura van elaborar diferents booktrailers sobre la novel·la. N'hem seleccionat aquests:




No hay comentarios:

Publicar un comentario